Fitoterapija

2023-07-15

Što je fitoterapija?

Fitoterapija je metoda liječenja, ublažavanja te sprječavanja bolesti i tegoba upotrebom cijelih ljekovitih biljaka ili njihovih dijelova. Fitoterapija je znanstvena liječnička praksa i odvojena je od drugih načina liječenja. Važno je razlikovati fitoterapiju, aromaterapiju i homeopatiju jer iako su sva tri načina liječenja povezana s prirodom, ne označavaju isti princip.

Fitoterapija je način liječenja koji potječe još od starog Egipta i prvih pisanih tragova čovjeka. Tisućama godina je korištenje biljaka bio jedini način liječenja, a do novih spoznaja dolazilo se iskustvima koja su se prenosila generacijama. 

Kada koristite fitoterapiju kao način liječenja trebate biti strpljivi jer je djelovanje biljke sporo kao i sami rezultati. Pomoću fitoterapije možete spriječiti pojavu bolesti, pospješiti rad metabolizma te izbaciti štetne tvari iz organizma. 

Fitoterapija se koristi kod liječenja: rana, uganuća, modrica, dermatitisa, infekcija, upala grla, vaginalnih upala, kožnih upala, gastritisa,tlaka,imuniteta,virusa. Ona se odnosi na održavanje zdravlja. Što smo bliže prirodi - to ćemo manje biti bolesni.


Izradite web-stranice besplatno!